Pracuję nad projektem - Pajęczyna Mykanowska
Moje korzenie Rodu Jałowieckich znajdują się w miejscowości Radostków par. Borowno a od 1900r. par.Mykanów, początkowo myślałam aby scalić tą wieś bo tu każdy z każdym jest spokrewniony, ale szybko rozszerzyłam zasięg na całą Gminę Mykanów wzięłam pod uwagę wsie należące do ww parafii.
Borowno, Broniszew, Cykarzew, Dudki, Florków, Grabowa, Jamno, Kocin, Kokawa, Kościelec, Lubojna, Lubojenka, Łochynia, Mykanów, Przedkocin, Radostków, Rybna, Tylin, częściowo Czarny Las, Marianka Rędzińska.
Dane wprowadzam na zasadzie pokrewieństwa: rodzice, dzieci, ich mężowie, żony, szwagrowie, zięciowie itd.
W moim programie FAMILY TREE MAKER mam ponad 11 000 osób, którzy należą do Gminy Mykanów (bo tu są ich korzenie) lub tylko przez gminę się przewijają. Zrobiłam wykaz nazwisk (w miarę szukania przybywają następne).
Staram się wyprowadzić główne Rody np. Flis, Biecek, Bożek, Wypych... oraz te Rody napływowe np. Kweczke, Jałowiecki, Kiszka...
To co robię jest to inna forma indeksacji – ponieważ biorę pod uwagę wszystkie akty (urodzenia, śluby, zgony)oraz inne dokumenty np. akta gminy Mykanów
Myślę, że zajmie mi to najbliższe lata...
Krystyna Jałowiecka Szafert
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.