Niestety nie mam takich osób w moim programie.
W wyszukiwarce znalazłam Szulców.
Pojawia się Karol oraz Rozalia Szkutnik - ich córka Marianna - tyle , że parafia Będzin.
Może to jest właściwy trop.
Witam
Nazwisko Szulc występuje w Czarnym Lesie proszę wpisać w naszej wyszukiwarce nazwisko
a wybrać parafie Biała , kiedyś Czarny las należał do Białej, nazwisko Szulc jest na pewno i w Mykanowie też powinno być
sama pamiętam osoby o tym nazwisku
Witam serdecznie , Szukam wszelkich informacji o Rodzinie Organka . Jestem prawnukiem Wojciecha Organka zamieszkiwał Kokawie ożenił się w 1909 roku z Ewą Wylęgałą w Parafii w Mykanowie nie znam daty urodzin pradziadka niestety , Prababcia urodzona ok 1884. . Będę ogromnie wdzięczny za wszelkie informacje . Damian Organka wielkopolska
Witaj Damianie
Wojciech Organka ur.17.04.1881 Kokawa par.Borowno akt 61 syn Walentego i Franciszki Siwy
Ewa Wypych ur.24.11.1885 Kokawa par.Borowno akt 204 córka Wojciecha i Katarzyny Koch
ślub tej pary - 25.01.1909 par.Mykanów akt 4
mam ich 7 dzieci: Leonard , Władysław , Marianna , Cecylia , Stanisława , Józef , Feliks
jeżeli potwierdzisz te dane to jesteśmy spokrewnieni przez Wypychów
Krystyna Szafert
Witam Serdecznie.
Jestem wnukiem Feliksa Organka ur 27 10 1921 roku w Kokawie , dziadek zmarł 28 04 1993 roku w Koziegłowach ( wielkopolska ) pochowany jest na cmentarzu w Kicinie .( wielkopolska )
Poznałem jedynie brata dziadka Józefa Organka ur 20.02 1920 roku w Kokawie. który ożenił się z Bronisławą Mrozik ur 04 04 1920 .Wuja zmarł 12 07 1994 w Brzeźniaku a pochowany jest w Węgorzynie
Pani informacje bardzo dużo dla nas znaczą . Nie mamy informacji o Rodzinie z lini Dziadka Organka i Jego Rodziców Nie miałem pojęcia o licznym rodzeństwie Feliksa i Józefa.
oprócz Władysława mam jedynie datę urodzenia 1915 rok znalazłem informację że zginął między 16-20 września 1939 roku pod Bzurą służył w 58 Pułku Piechoty Armii Wielkopolskiej . pochowany jest na cmentarzu wojskowym w Rybnie woj mazowieckie .( nie mam daty urodzenia......)
Marianna z domu Organka wiedza nasza jest też znikoma wiemy że wyszła za mąż we Francji za Jana Pytko ( pochodzącego z Rzeszowa ) mieli syna też Jana i na tym kończą się nasze informacje .
Domyślam się że Leonard Cecylia Stanisława to dzieci które po narodzeniu zmarły ...? Nie mamy dat ich urodzenia ani śmierci ...Czy w tym temacie mogła by Pani mi pomóc ?
Naturalnie każde nowe informacje o prababci Ewie z domu Wypych są dla nas bezcenne ,
Buduję drzewo genologiczne i marzę o spisaniu Kroniki Rodzinnej. .
Serdecznie pozdrawiam -podziwiam Pani zaangażowanie i liczę na naszą owocną korespondencję . Damian Organka wnuk Feliksa syn Zenona
Witam serdecznie
z twoim ojcem Zenonem mamy wspólne korzenie
mój 3 razy pradziadek Kazimierz Wypych miał brata Stanisława Wypycha , który był 3 razy pradziadkiem twojego taty
ojciec Kazimierza i Stanisława to Tomasz
ze względu poufność danych przesyłam e-mala
szafert@gmail.com