Witam!
Dla zainteresowanych.
Pod poniższym linkiem mamy inwentarz zespołu nr 402 "Zbiór Kartograficzny" z AGAD w Warszawie.
Część map dostępna on-line.
agad.gov.pl/inwentarze/402_all.xml
Pozdrawiam!
Tadek
The following user(s) said Thank You: Alicja Baranowska, Sławomir Worwąg, Piotr Gurok, Rafał Molencki
Dziękuję za mapę Suliszowic panu Rafałowi Molenckiemu. Z Suliszowic pochodziła moja prababcia Małgorzata. To rodziny Drożdżów i Sochów. Dziękuję - Alicja Baranowska
Szanowni Państwo, Bardzo mi przykro poinformować, że po wielu latach przyszedł kres zeskanowanych map, które osadziłem w serwisie georeferencer. Jeszcze jakieś dwa miesiące temu wszysstko działało, ale ostatnie zmiany na stronie tego serwisu spowodowały, że większość map zniknęła, a gdyby nawet była to i tak należy teraz założyć konto żeby te mapy przeglądać.
Ostatnia2 miesiąc 5 dni temu edycja: Zbigniew Małolepszy od.
Pod adresem
georeferencer.com
działa obecnie serwis oldmapsonline.org. Wcześniejsze linki do georeferencera nie działają, nawet jeśli ma się założone konto (bezpłatne). Ceny i funkcjonalność kont dostępne są pod adresem
www.oldmapsonline.org/pl/project/membership
.
Georeferencję własnej mapy można wykonać w aplikacji na smartfona Maps Explorer, dostępnej w Google Play.
The following user(s) said Thank You: Alicja Baranowska