Prosze o pomoc w interpretacji

• Karen Irena Gladysz-Gryff
  • Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik
  • Użytkownik
Więcej
1 miesiąc 2 dni temu #48640 przez Karen Irena Gladysz-Gryff
Prosze o pomoc w interpretacji was created by Karen Irena Gladysz-Gryff
Czy mogę prosić o pomoc w interpretacji załączonych fragmentów? Rozumiem podstawy języka polskiego i korzystam z Tłumacza Google w poszukiwaniu nowych słów. Nie rozumiem jednak, co tak naprawdę jest przekazywane w załączonych fragmentach tekstu. 1. Czy mam rację, twierdząc, że nie ma wzmianki o ojcu synów Ignacego i Kazimierza Skupińskich? 2. Czy to oznacza, że ​​matką Ignacego była Marianna Silnicka, czy żona Ignacego? Nie wiem, czy „z” w tym kontekście oznacza „z” czy „z”. Wiem jednak, że Ignacy rzeczywiście w pewnym momencie poślubia Brygidę Jaworską. Wiem również, że Kazimierz Skupiński/Skupieński poślubia Wincencję Gotlińską. Byłbym bardzo wdzięczny za interpretację tego, co zostało powiedziane. Brakuje mi drobnych wskazówek gramatycznych. Z góry dziękuję za wszelkie opinie.
Bardzo dziekuje.   

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
1 miesiąc 1 dzień temu #48642 przez Krzysztof Kucharski
Replied by Krzysztof Kucharski on topic Prosze o pomoc w interpretacji
Z tych krótkich fragmentów można wysnuć wniosek, że Skupieński herbu Belina, był właścicielem wsi Zelczyna.
Był ojcem Ignacego i Kazimierza - brak jego imienia. Ignacy Skupieński był synem Marianny Silnickiej i mężem Brygidy Jaworskiej.
Kazimierz Skupieński był jego synem z drugiego małżeństwa i mężem Wincentyny Gotlińskiej.
         Pozdrawiam
The following user(s) said Thank You: Karen Irena Gladysz-Gryff

• Karen Irena Gladysz-Gryff
  • Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik
  • Użytkownik
Więcej
1 miesiąc 1 dzień temu #48644 przez Karen Irena Gladysz-Gryff
Replied by Karen Irena Gladysz-Gryff on topic Prosze o pomoc w interpretacji
Szanowny Panie. Dziękuję bardzo za interpretację. Teraz to ma sens. Jestem bardzo wdzięczny. Najserdeczniejsze pozdrowienia z Edynburga.

Czas generowania strony: 0.440 s.
Zasilane przez Forum Kunena

Logowanie