Pozdrawiam !
Od jakiegoś czasu otrzymujemy informację o zgłaszanych do Administratora nowych zbiorach zawierających kolejne lata zindeksowanych metryk z poszczególnych miejscowości. Niestety te źródłowe zbiory nie są umieszczane w bibliotece zbiorów.
Jakiś czas temu zapytałem Admina co jest powodem. Otrzymałem odpowiedź, że taki zbiór mogę wprowadzić osobiście. Tak zrobiłem, o czym informowałem powyżej.
Po zalogowaniu się, po lewej stronie pojawia się tytuł: "Menu użytkownika --> Dodaj plik do biblioteki. Po wejściu do punktu Dodaj.. pojawia się sposób wpisania do biblioteki zbioru źródłowego, jaki wcześniej został wysłany do Admina. Wypełnienie poszczególnych punktów i pól pozwala na przesłanie zbioru źródłowego, a jak zauważam jest tego już sporo i jest na to zapotrzebowanie.
Dziękując indeksującym za ich włożony wysiłek, prośba o ponowne przesłanie swoich zbiorów ( nie umieszczonych w bibliotece) z wykorzystaniem ścieżki umożliwiającej dołączenie tych zbiorów do biblioteki.
Z poważaniem
Janusz Kowalski
jansz
The following user(s) said Thank You: Michał Mugaj, Barbara Szwarcer
Wysłałam indeksy urodzeń parafii Kłobuck za lata 1888-1897.
Będę kontynuowała indeksację kolejnych roczników z tej parafii zgodnie z wcześniejszym zobowiązaniem :
- urodzenia od 1898 w górę,
- małżeństwa od 1898 w górę,
- zgony od 1858 w górę
Iza
The following user(s) said Thank You: Danuta Blachnicka-Łebek, Jan Karkutkiewicz, Michał Urbaniak
Wysłałam indeksy małżeństw parafii Kłobuck za lata 1898-1911.
Będę kontynuowała indeksację kolejnych roczników z tej parafii zgodnie z wcześniejszym zobowiązaniem :
- urodzenia od 1898 w górę,
- zgony od 1858 w górę
- małżeństwa od 1911 w górę, po udostępnieniu przez Archiwum skanów on-line
Bardzo dziękuję Archiwum Częstochowskiemu za pomoc i przesłanie mi brakujących skanów z księgi małżeństw 1911.
Iza
The following user(s) said Thank You: Jacek Tomczyk, Danuta Blachnicka-Łebek, Alicja Baranowska, Michał Mugaj, Krzysztof Kucharski, Jan Karkutkiewicz, Michał Urbaniak, Rafał Molencki, Barbara Szwarcer, Romuald Miller and 1 other people also said thanks.
Wysłałam indeksy urodzeń parafii Kłobuck za lata 1898-1907.
- urodzenia od 1908-1911 w górę,
- zgony od 1858 w górę
Iza
The following user(s) said Thank You: Alicja Baranowska, Michał Mugaj, Krzysztof Kucharski, Jan Karkutkiewicz, Kacper Bukała, Michał Urbaniak, Rafał Molencki, Barbara Szwarcer, Romuald Miller, Michał Skalec and 1 other people also said thanks.
Witam,
Wysłałam indeksy z par. Cykarzew U M Z 1918-1922 i par. Mykanów U 1919-1922
Pozdrawiam
Basia
The following user(s) said Thank You: Alicja Baranowska, Michał Mugaj, Rafał Molencki, Barbara Szwarcer, Romuald Miller, Wojciech Wochal, Mirosław Ficek
Wysłałam indeksy urodzeń parafii Kłobuck za lata 1908-1911.
- urodzenia od 1911 w górę, po udostępnieniu przez Archiwum skanów on-line
- zgony od 1858 w górę
Iza
The following user(s) said Thank You: Alicja Baranowska, Jan Karkutkiewicz, Rafał Molencki, Barbara Szwarcer, Matus Lop, Edward Głowacki