- Otrzymane podziękowania: 0
Musiał, Misiewicz-Zawada
- Zbigniew Misiewicz
- Wylogowany
- Użytkownik
-
Less
Więcej
1 rok 5 miesiąc temu #47551
przez Zbigniew Misiewicz
Replied by Zbigniew Misiewicz on topic Musiał, Misiewicz-Zawada
Witam,
od 3 miesięcy odkrywam korzenie mojej rodziny. Informacje, które dotychczas odkryłem, przekroczyły moje najśmielsze oczekiwania. W tym miejscu słowa podziękowania pod adresem Jerzego Molskiego.
Okazało się, że pochodzę z linii Wojciecha --> Łukasza Misiewicza. Mimo pozyskanych wielu informacji, pozostały jeszcze białe plamy i związane z tym pytania. Dlatego szukam osób, które mogłyby posiadać informacje na temat Misiewiczów i Misiów z Zawady.
Czy ktoś może mi w tej sprawie pomóc?
pozdrawiam
Zbigniew Misiewicz
od 3 miesięcy odkrywam korzenie mojej rodziny. Informacje, które dotychczas odkryłem, przekroczyły moje najśmielsze oczekiwania. W tym miejscu słowa podziękowania pod adresem Jerzego Molskiego.
Okazało się, że pochodzę z linii Wojciecha --> Łukasza Misiewicza. Mimo pozyskanych wielu informacji, pozostały jeszcze białe plamy i związane z tym pytania. Dlatego szukam osób, które mogłyby posiadać informacje na temat Misiewiczów i Misiów z Zawady.
Czy ktoś może mi w tej sprawie pomóc?
pozdrawiam
Zbigniew Misiewicz
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- Jerzy Molski
- Wylogowany
- Użytkownik
-
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 19
1 rok 5 miesiąc temu #47557
przez Jerzy Molski
Replied by Jerzy Molski on topic Musiał, Misiewicz-Zawada
Jak miło Zbyszku. Jestem do dyspozycji. Jak wiesz Misiewicze, dawniej Misie to także moi przodkowie. Historie niektórych Musiałów także znam, są spokrewnienie z Misiewiczami.
- Zbigniew Misiewicz
- Wylogowany
- Użytkownik
-
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
1 rok 5 miesiąc temu #47558
przez Zbigniew Misiewicz
Replied by Zbigniew Misiewicz on topic Musiał, Misiewicz-Zawada
Witam Jurku,
za 2 tygodnie wrócę do domu z rehabilitacji, to umówimy się na dłuższę rozmowę. Mam kilka niewyjaśnionych punktów i niepewności. Bardzo chetnie przedyskutuję je z tobą.
Okazało się, że moja gałąź nie pochodzi jednak od Franciszka. Miałem wątpliwości dotyczące mojego pradziadka Antoniego, bo mnie coś uwierało w odnalezionych informacjach. Zacząłem przeszukiwać księgi parafialne, strona po stronie, i odnalazłem akt małżeństwa pradziadka. W Zawadzie żyło w tym samym czasie dwóch Antków Misiewiczów. Odnaleziony akt małżeństwa doprowadził mnie zaś do Łukasza i Wojciecha.
pozdrawiam kuzynie
Zbyszek
za 2 tygodnie wrócę do domu z rehabilitacji, to umówimy się na dłuższę rozmowę. Mam kilka niewyjaśnionych punktów i niepewności. Bardzo chetnie przedyskutuję je z tobą.
Okazało się, że moja gałąź nie pochodzi jednak od Franciszka. Miałem wątpliwości dotyczące mojego pradziadka Antoniego, bo mnie coś uwierało w odnalezionych informacjach. Zacząłem przeszukiwać księgi parafialne, strona po stronie, i odnalazłem akt małżeństwa pradziadka. W Zawadzie żyło w tym samym czasie dwóch Antków Misiewiczów. Odnaleziony akt małżeństwa doprowadził mnie zaś do Łukasza i Wojciecha.
pozdrawiam kuzynie
Zbyszek
Czas generowania strony: 0.114 s.