Szukam mieszkańców rozburzonych domków z Rakowa

Więcej
1 rok 3 miesiąc temu #47485 przez Mariusz Kolmasiak
Szukam mieszkańców rozburzonych domków z Rakowa was created by Mariusz Kolmasiak
Na potrzeby książki o fragmencie mojego rodzinnego Rakowa próbuję odtworzyć jednorodzinną zabudowę z ulic Kasprowicza, Kunickiego, Lenartowicza, Mireckiego, Okrzei, Narutowicza (PPR, gierkówka/Wojska Polskiego na odcinku od Okrzei do Zamenhoffa), Waryńskiego i Zamenhoffa, która przed pół wiekiem została zastąpiona blokami – jak wyglądały te domy, kiedy powstały, kto w nich mieszkał. Może są tu dawni mieszkańcy z domków z tych ulic lub ich potomkowie, którzy zechcieliby podzielić się ze mną swoją wiedzą i wspomnieniami? I zdjęciami, na których widać ten nieistniejący już świat?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
1 rok 2 miesiąc temu #47519 przez Katarzyna Michalak
Replied by Katarzyna Michalak on topic Szukam mieszkańców rozburzonych domków z Rakowa
Dzień dobry, 
Moja mama (ur. 1957) mieszkała na Lenartowicza 4 w domu zbudowanym przez jej dziadków (1928).
W moim posiadaniu jest kilka zdjęć i trochę informacji.
Jak coś, to proszę o kontakt: kme.michalak@gmail.com

Pozdrawiam serdecznie,
Kasia Michalak

Więcej
1 rok 2 miesiąc temu #47520 przez Mariusz Kolmasiak
Replied by Mariusz Kolmasiak on topic Szukam mieszkańców rozburzonych domków z Rakowa
Dobry wieczór,Bardzo dziękuję za komentarz i za życzliwą chęć nawiązania kontaktu. Właśnie wysłałem Pani wiadomość na podany adres mailowy. Serdecznie pozdrawiamMariusz Kolmasiak

Więcej
2 miesiąc 4 dni temu #48425 przez KRZYSZTOF MILLER
Replied by KRZYSZTOF MILLER on topic Szukam mieszkańców rozburzonych domków z Rakowa
Temat już trochę zleżały, ale dopiero teraz na niego wpadłem. Otóż na grupie Kamila Langiera ukazało się stare zdjęcie z posesji przy ul. Mireckiego 2.  www.facebook.com/photo?fbid=248135371231...nity=477091596197718
Niestety zbyt dużo architektury na nim nie znajdzie się ale to uświadomiło mi, że posiadam zdjęcie rodzinne najprawdopodobniej z tego właśnie adresu, na którym nie ma domu, ale jest ładna perspektywa na ogrody i w oddali na kościół św. Józefa (od tylnej elewacji) czyli właśnie gdzieś z kierunku początków ul. Mireckiego (tak mi się wydaje).
Z zainteresowaniem zapoznam się z wynikami Pana badań. 

Czas generowania strony: 0.123 s.
Zasilane przez Forum Kunena

Logowanie