Muszalscy z Krzepic

Więcej
1 rok 6 miesiąc temu #47529 przez Jakub Mikulski
Muszalscy z Krzepic was created by Jakub Mikulski
Dzień dobry,
szukam informacji o rodzinie Muszlaskich z Krzepic.
Kazimiera Muszalska ur. 1923
Wiktoria Muszalska ur. 1926
Zygmunt Muszalski ur. 1930.
Ich ojciec, imienia nie znam, był strażakiem w Krzepicach, zmarł prawdopodobnie w roku 1940. Po jego śmierci Kazimiera, Wiktoria i Zygmunt przenieśli się w okolice Kłobucka lub do samego Kłobucka, do rodziny. Potem wyjechali do Niemiec na roboty, po wojnie osiedlili się na Dolnym Śląsku.
Ich przyrodni brat, ze wcześniejszego związku ojca, Jan Muszalski, zginął podczas Kampanii Wrześniowej.

Szukałem w Genetece, na Famillysearch, w Szukajwarchiwach, przez strony z ofiarami wojennymi i wyszukiwarki grobów, pytałem także w urzędzie miasta w Krzepicach, w tamtejszej szkole i parafii, bez rezultatów. Z pomysłów zostały mi tylko archiwa archidiecezjalne w Częstochowie, tam wybieram się dopiero za jakiś czas. 
Zatem, uprzejmie proszę o jakieś porady w tym zakresie, gdzie można jeszcze ewentualnie szukać?
Pozdrawiam serdecznie, 
Jakub Mikulski

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
1 rok 6 miesiąc temu - 1 rok 6 miesiąc temu #47530 przez Barbara Szwarcer
Replied by Barbara Szwarcer on topic Muszalscy z Krzepic
Proszę zajrzeć na stronę archiwum Arolsen. Na szybko znalazłam Kazimierę, rok urodzenia się zgadza ale miejsce urodzenia inne. Proszę dokładnie przejrzeć.
Dobrym ruchem będzie też kontakt z USC w Krzepicach.
Jeśli tam się rodzili to istnieje prawdopodobieństwo, że akty urodzeń jeszcze są w urzędzie a także akt zgonu ojca.  
I jeszcze zostaje OSP Krzepice. Strażacy często prowadzą kroniki. I pewnie istnieją wykazy członków OSP. Może tam coś będzie o ojcu strażaku.

B. Szwarcer
Ostatnia1 rok 6 miesiąc temu edycja: Barbara Szwarcer od.
The following user(s) said Thank You: Jakub Mikulski

Więcej
1 rok 6 miesiąc temu #47533 przez Hanna Hofman-Polańska
Replied by Hanna Hofman-Polańska on topic Muszalscy z Krzepic
proszę sprawdzić na MyHeritage
The following user(s) said Thank You: Jakub Mikulski

Czas generowania strony: 0.157 s.
Zasilane przez Forum Kunena