Niegowa - alegata

Więcej
2 miesiąc 2 tygodni temu #48407 przez Marta Banaś
Replied by Marta Banaś on topic Niegowa - alegata
Do obu tych dokumentów dotarłam, ale w pierwszym akcie ślubu nie ma informacji o wieku nowo zaślubionego, a pochodzenie wskazuje na wieś Mzurów, a tam właśnie szukałam jego aktu urodzenia. Wiadomo tylko, że była to jego pierwsza żona. Przy jej akcie zgonu też nie ma informacji o wieku męża, więc to niestety ślepy trop. Dziękuję jednak za odzew.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2 miesiąc 2 tygodni temu #48408 przez Marta Banaś
Replied by Marta Banaś on topic Niegowa - alegata
Bardzo dziękuję za wiadomość. To cenne informacje, choć przyznaję, że mnie zasmuciły. Liczyłam, że uda mi się namierzyć akt urodzenia, ale wydaje się, że to będzie jednak niemożliwe. Pozdrawiam! 

Więcej
2 miesiąc 1 tydzień temu #48409 przez Krzysztof Łągiewka
Replied by Krzysztof Łągiewka on topic Niegowa - alegata

A czy zachowały się alegaty z Koziegłówek z 1810 roku?

Z Koziegłówkami jest to samo co z Niegową. Księgi są dopiero od roku 1869. Alegat oczywiście również nie ma. Z tej parafii są tylko księgi unikaty, które są na Family Search, ale w przypadku unikatów nie ma tam alegat, które były niestety załączone do duplikatów USC i przepadły razem z nimi. 
Ciekaw jestem jaka przyczyna spowodowała zaginięcie ksiąg metrykalnych USC sprzed 1869 r. z kilku parafii położonych na południe i na południowy wschód od Częstochowy. 

Więcej
2 miesiąc 1 tydzień temu #48411 przez Kazimierz Góra
Replied by Kazimierz Góra on topic Niegowa - alegata
dziękuje bardzo

Czas generowania strony: 0.132 s.
Zasilane przez Forum Kunena

Logowanie