Józef Kłosek, Nieznanice 1869

Więcej
1 tydzień 6 dni temu #48518 przez Barbara Rumin
Józef Kłosek, Nieznanice 1869 was created by Barbara Rumin
Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w odnalezieniu aktu urodzenia mojego pradziadka ze strony mamy. Z tego co wiem to urodził się w Nieznanicach w parafii Kłomnice prawdopodobnie w 1869 roku, syn Józefa i Franciszki (nazwisko nieznane), żona Marianna z Borkowskich.Jedyne co jest potwierdzone to jego Akt Zgonu w miejscowości Czarny Las (gmina: Żytno/ pow. radomszczański/ woj. łódzkie), nr 96/1933 (Józef Kłosek, zmarł 12.09.1933 r., w wieku 64 lat).

Z góry dziękuję

Barbara

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
1 tydzień 6 dni temu #48519 przez Piotr Boratyński
Replied by Piotr Boratyński on topic Józef Kłosek, Nieznanice 1869
Witam, ta parafia jest na FS, nie powinno być większego problemu z odnalezieniem wspomnianego aktu:

www.familysearch.org/pl/search/catalog/olib:1932171

Więcej
1 tydzień 2 dni temu #48525 przez Barbara Rumin
Replied by Barbara Rumin on topic Józef Kłosek, Nieznanice 1869
Niestety Józef Kłosek nie figuruje na liście nazwisk ani z 1869 roku, ani plus minus 1868 i 1870, link:  Kłomnice. Religious Birth Records 1862–1870  : rok 1868 (image 742), rok 1869 (image 846), rok 1870 (image 950).
To dziwne ponieważ mam jego akt zgonu z 1933 roku i wyrażnie napisano w nim urodzony w Nieznanice (patrz załącznik). Czy to może być pomyłka i jego syn podał błędnie miejsce jego urodzenia? Józef mieszkał u syna a jego żona w innej miejscowości u córki i nie było jej przy zgłaszaniu zgonu. A jeśli syn się pomylił to jak mogę znaleść dokumenty mojego pra-dziadka? Co w takiej sytuacji zrobić? Z góry dziękuję ze wszelkie sugestie. Basia

Barbara

Więcej
1 tydzień 2 dni temu #48527 przez Piotr Boratyński
Replied by Piotr Boratyński on topic Józef Kłosek, Nieznanice 1869
Tu jest akt ślubu Józefa i Marianny. Może to naprowadzi na miejsce urodzenia:  www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:33S7...8-9QYM?lang=pl&i=104 (znalezione w Genetece)
The following user(s) said Thank You: Barbara Rumin

Więcej
1 tydzień 1 dzień temu #48528 przez Rafał Molencki
Replied by Rafał Molencki on topic Józef Kłosek, Nieznanice 1869
Zapis cyrylicą wskazuje na wieś Gościęcin (niem. Kosenthal) na Opolszczyźnie koło Kędzierzyna. Miała własną parafię. Tam szukałbym aktu chrztu Józefa ok. 1869 roku.
The following user(s) said Thank You: Barbara Szwarcer, Barbara Rumin

Więcej
1 tydzień 1 dzień temu - 1 tydzień 1 dzień temu #48529 przez Barbara Szwarcer
Replied by Barbara Szwarcer on topic Józef Kłosek, Nieznanice 1869
Zgadza się . To ta miejscowość. W akcie pierwszego ślubu Józefa  ( Kłomnice. 1888 r z Florentyną ) jest zapinana parafia  po niemiecku.
Są skany w szukajwarchiwach , para Józef i Franciszka są rodzicami np, Pauliny ur. 23,101864 r, skan 355.

B. Szwarcer
Ostatnia1 tydzień 1 dzień temu edycja: Barbara Szwarcer od.
The following user(s) said Thank You: Rafał Molencki, Barbara Rumin

Czas generowania strony: 0.127 s.
Zasilane przez Forum Kunena

Logowanie