Zwracam się z prośbą o skan karty z dokumentu dotyczącego wsi Kruszyna, Kijów z Tabelki likwidacyjnej z 1864 roku.
Interesują mnie strony dotyczące rodziny Chądzyńskich i Królów:
9. Król Walenty 27 m.
20.Chądzyński Wincenty 1 m. 290 pr.
22.Chądzyński Wawrzyniec 26 m. 167 pr.
Jeśli zachowała się mapa Kijowa do tej mapy to również poproszę o nią.
Jeśli są dostępne skany tych dokumentów online, proszę o link. W SZWA są tylko sygnatury bez zawartości.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Marcin.
Ostatnia3 tygodni 5 dni temu edycja: Marcin Walczyk od.
Według inwentarza AP w Piotrkowie Trybunalskim mają tam Akta gminy Kruszyna z lat 1868-1944. Sygnatura 48/694/0, w zawartości zespołu wymieniono m. in. tabelę likwidacyjną. Akt tych jeszcze nie zeskanowano, więc powinien się Pan skontaktować z archiwum i poprosić o skany, które wyślą za niewielką opłatą. Chyba że woli Pan tam pojechać i sfotografować na miejscu.
Ostatnia3 tygodni 5 dni temu edycja: Rafał Molencki od.
Posiadam tabele likwidacyjne wsi Kijów i Kruszyna. Chciałbym je zamieścić na forum, ale ciągle pojawia się komunikat: "Rozmiar załączanego pliku obrazka przekracza dozwolony limit przez konfigurację". Dawniej, przed zmianą strony, załączniki zamieszczało się bez problemów. Jeśli ktoś potrzebuje tych tabel to chętnie prześlę je w meilu. Proszę napisać do mnie prywatną wiadomość i podać meil.
Jeśli zaś chodzi o mapy do tabel likwidacyjnych to niestety, ale znajdowały się w Warszawie i we wrześniu 1939 r. spłonęły.
Ostatnia3 tygodni 3 dni temu edycja: Krzysztof Łągiewka od.
The following user(s) said Thank You: Alicja Baranowska, Rafał Molencki, Marcin Walczyk
Według inwentarza AP w Piotrkowie Trybunalskim mają tam Akta gminy Kruszyna z lat 1868-1944. Sygnatura 48/694/0, w zawartości zespołu wymieniono m. in. tabelę likwidacyjną. Akt tych jeszcze nie zeskanowano, więc powinien się Pan skontaktować z archiwum i poprosić o skany, które wyślą za niewielką opłatą. Chyba że woli Pan tam pojechać i sfotografować na miejscu.
Z AP w Piotrkowie Trybunalskim otrzymałem informację , że brak jest takich wpisów w tabeli.
Mam jeszcze jedno pytanie w temacie mieszkańców Kruszyny .
Złożyłem zapytanie do AP w Piotrkowie Trybunalskim, w temacie ksiąg meldunkowych z lat 1908,1911,1912.
W tych latach rodzina Chądzyńskich mieszkała w Kruszynie, natomiast brak jest wpisów o nich w tych księgach.
W związku z tym mam pytanie, jak jeszcze można , choć w przybliżeniu dowiedzieć się, w którym miejscu mieszkali Dominik Chądzyński z żoną Marianną i dziećmi Zygmuntem , Ambrożym i moim dziadkiem Janem.