Tabela likwidacyjną Kruszyna Kijów 1864

Więcej
3 tygodni 5 dni temu - 3 tygodni 5 dni temu #48652 przez Marcin Walczyk
Tabela likwidacyjną Kruszyna Kijów 1864 was created by Marcin Walczyk
Witam.

Zwracam się z prośbą o skan karty z dokumentu dotyczącego wsi Kruszyna, Kijów z Tabelki likwidacyjnej z 1864 roku.
Interesują mnie strony dotyczące rodziny Chądzyńskich i Królów:
9. Król Walenty 27 m.
20.Chądzyński Wincenty 1 m. 290 pr.
22.Chądzyński Wawrzyniec 26 m. 167 pr.
Jeśli zachowała się mapa Kijowa do tej mapy to również poproszę o nią.
Jeśli są dostępne skany tych dokumentów online, proszę o link.  W SZWA są tylko sygnatury bez zawartości. 

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Marcin.
Ostatnia3 tygodni 5 dni temu edycja: Marcin Walczyk od.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
3 tygodni 5 dni temu - 3 tygodni 5 dni temu #48653 przez Rafał Molencki
Replied by Rafał Molencki on topic Tabela likwidacyjną Kruszyna Kijów 1864
Według inwentarza AP w Piotrkowie Trybunalskim mają tam Akta gminy Kruszyna z lat 1868-1944. Sygnatura 48/694/0, w zawartości zespołu wymieniono m. in. tabelę likwidacyjną. Akt tych jeszcze nie zeskanowano, więc powinien się Pan skontaktować z archiwum i poprosić o skany, które wyślą za niewielką opłatą. Chyba że woli Pan tam pojechać i sfotografować na miejscu.
Ostatnia3 tygodni 5 dni temu edycja: Rafał Molencki od.

Więcej
3 tygodni 3 dni temu - 3 tygodni 3 dni temu #48656 przez Krzysztof Łągiewka
Replied by Krzysztof Łągiewka on topic Tabela likwidacyjną Kruszyna Kijów 1864
Posiadam tabele likwidacyjne wsi Kijów i Kruszyna. Chciałbym je zamieścić na forum, ale ciągle pojawia się komunikat: "Rozmiar załączanego pliku obrazka przekracza dozwolony limit przez konfigurację". Dawniej, przed zmianą strony, załączniki zamieszczało się bez problemów. Jeśli ktoś potrzebuje tych tabel to chętnie prześlę je w meilu. Proszę napisać do mnie prywatną wiadomość i podać meil.
Jeśli zaś chodzi o mapy do tabel likwidacyjnych to niestety, ale znajdowały się w Warszawie i we wrześniu 1939 r. spłonęły. 
Ostatnia3 tygodni 3 dni temu edycja: Krzysztof Łągiewka od.
The following user(s) said Thank You: Alicja Baranowska, Rafał Molencki, Marcin Walczyk

Więcej
3 tygodni 1 dzień temu #48663 przez Marcin Walczyk
Replied by Marcin Walczyk on topic Tabela likwidacyjną Kruszyna Kijów 1864
Witam.

Wysłałem informację na maila.

Marcin.

Więcej
3 tygodni 1 dzień temu #48664 przez Marcin Walczyk

Według inwentarza AP w Piotrkowie Trybunalskim mają tam Akta gminy Kruszyna z lat 1868-1944. Sygnatura 48/694/0, w zawartości zespołu wymieniono m. in. tabelę likwidacyjną. Akt tych jeszcze nie zeskanowano, więc powinien się Pan skontaktować z archiwum i poprosić o skany, które wyślą za niewielką opłatą. Chyba że woli Pan tam pojechać i sfotografować na miejscu.

Z AP w Piotrkowie Trybunalskim otrzymałem informację , że brak jest takich wpisów w tabeli.

Więcej
3 tygodni 21 godzin temu #48667 przez Marcin Walczyk
Witam

Mam jeszcze jedno pytanie w temacie mieszkańców Kruszyny .
Złożyłem zapytanie do AP w Piotrkowie Trybunalskim, w temacie ksiąg meldunkowych z lat 1908,1911,1912.
W tych latach rodzina Chądzyńskich mieszkała w Kruszynie, natomiast brak jest wpisów o nich w tych księgach.
W związku z tym mam pytanie, jak jeszcze można , choć w przybliżeniu dowiedzieć się, w którym miejscu mieszkali Dominik Chądzyński z żoną Marianną i dziećmi Zygmuntem , Ambrożym i moim dziadkiem Janem.

Dziękuję za podpowiedzi i pomoc.

Pozdrawiam.

Marcin 

Czas generowania strony: 0.227 s.
Zasilane przez Forum Kunena

Logowanie