rodzina Kierat + Kolebacz

Więcej
1 rok 1 tydzień temu #47643 przez Danuta Kazimiera Inglot
Replied by Danuta Kazimiera Inglot on topic rodzina Kierat + Kolebacz
Pani Alicjo,

BARDZO DZIĘKUJĘ za odpowiedź. :)
Faktycznie - jest tak, jak Pani mówi - zagłębiając się w te wyszukiwania i analizowanie człowiek zapomina o całej rzeczywistości obok,   o upływającym czasie, o wszystkim ! Szkoda jeszcze, że przy tych aktach nie ma zdjęć - super byłoby dowiedzieć się, jak wyglądały te osoby. Pozostają archiwa rodzinne, ale w większości dawne zdjęcia nie były opisane i często nie ma już możliwości dowiedzieć się, jak nazywają się widniejące na nich osoby. 

Bardzo dziękuję za wszelkie szczegóły podpowiedzi, jak poruszać się w tym zgłębianiu "zakamarków przeszłości " . Wszelkie uwagi są naprawdę niezwykle cenne. I tak, jak Pani mówi - dla takich poczatkujących "archiwistów", takich, jak ja, bardzo przydatny byłby taki poradnik instruktarzowy odnośnie sposobów i kierunków wyszukiwania. Widziałam na You Tube filmik-webinar odnośnie wyszukiwania danych na "szukajwarchiwach", ale nie wszystko jasno jest tam przekazane, a  nie znalazłam tam odpowiedzi, jak dostać się do szukanych danych... A więc - " metoda prób i błędów " i , jak Pani mówi : cierpliwość i czas ( z tym ostatnim to najgorzej... ).
No i - pomoc tak WSPANIAŁYCH, ŻYCZLIWYCH osób, jak Pani !

Tak, ja też wyrysowałam sobie drzewa - dla każdego z Babć i Dziadków osobno. Mam założony folder z zebranymi danymi, zdjęciami, informacjami o miejscowościach.
Nawiasem mówiąc - z jedną Babcią też mam kłopot, bo urodziła się w miasteczku koło Lwowa...i trudno jest znaleźć najwcześniejsze dokumenty..., ale z czasem mam nadzieję, że się uda...

Bardzo dziękuję za wszystkie wskazówki i podpowiedzi !

Pozdrawiam bardzo gorąco,
Danka Inglot

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
1 rok 1 tydzień temu #47647 przez Alicja Baranowska
Replied by Alicja Baranowska on topic rodzina Kierat + Kolebacz
Pani Danuto, 
dziękuję za miłe słowa pod moim adresem, ale jesteśmy tu po to, aby sobie pomagać, dzielić się wiedzą. Na forum jest dużo osób, które służą radą i pomocą.
Życzę powodzenia w budowaniu drzewa genealogicznego
Alicja Baranowska
The following user(s) said Thank You: Danuta Kazimiera Inglot

Więcej
6 miesiąc 4 tygodni temu #48012 przez Barbara Przygoda
Replied by Barbara Przygoda on topic rodzina Kierat + Kolebacz
This message contains secure information

Więcej
6 miesiąc 4 tygodni temu #48013 przez Barbara Przygoda
Replied by Barbara Przygoda on topic rodzina Kierat + Kolebacz
Pani Danuto,
jeżeli Pani babcia Antonina Desperak była córką Józefa i Anny z Leszczyńskich, to mamy wspólnych przodków - udało mi się odszyfrować to połączenie.
Zapraszam do kontaktu, chętnie udostępnię wszystko, co znalazłam.
Pozdrawiam,
Basia Przygoda

Czas generowania strony: 0.224 s.
Zasilane przez Forum Kunena

Logowanie