Dzień dobry. Potrzebuję pomocy w rozpoznaniu szczegółów z tego zdjęcia, może mundury. Zdjęcie zostało wykonane najprawdopodobniej w przedziale lat 1915-1942. Niestety nie znam się na umundurowaniu i nie potrafię rozszyfrować szczegółów.
Radziłabym opublikować to zdjęcie na stronie "Częstochowa miasto z historią..." Na tej stronie jest bardzo aktywny p. Kamil Langier, znawca wojskowości, myślę, że chętnie Pani pomoże. Powodzenia
Ostatnia10 miesiąc 21 godzin temu edycja: Alicja Baranowska od.
The following user(s) said Thank You: Magdalena Guzik
Bardzo dziękuje za podpowiedź, ale zdjęcie prawdopodobnie nie jest związane z Częstochową, jedyne co wiem, to, że jedna osoba ze zdjęcia, mój pradziadek jest z Zawiercia. Całą jego rodzinę znalazłam w archiwum tutaj na stronie, więc pozwoliłam sobie tutaj zapytać, nie wiem, czy tam mogę wrzucić takie zdjęcie. Rozumiem, że to jest strona na facebooku?
Strona, którą wymieniłam, jest na Facebooku. Pan Kamil Langier z pewnością nie rozpozna poszczególnych osób na zdjęciu, ale może wypowiedzieć się na temat mundurów i pomoże określić czas.
Ostatnia10 miesiąc 20 godzin temu edycja: Alicja Baranowska od.
Dziękuję, napisałam do niego bezpośrednio, żeby nie zaśmiecać grupy postami nie związanymi z tematyką grupy, teraz czekam na odpowiedź, zobaczymy. Dziękuję bardzo za wskazówki:)