A może warto wrzucić zdjęcie na grupę facebookową Genealodzy PL Mundury i formacje - myślę, że specjaliści na tej grupie pomogliby dokładnie określić mundury, a co za tym idzie okres/czas.
Pani Magdaleno , jednak jest coś co połączy Pani pradziadka i mojego tatę. Przejrzałam wiele materiałów i zdjęć i można stwierdzić ,że na zdjęciu są partyzanci z czasów II Wojny. Co ich łączy ? Osoba Jerzego Kurpińskiego ps. ''Ponury'', ''Jur''- dowódcy oddziałów leśnych w rejonie Częstochowy ,Olkusz , Zawiercia i Włoszczowy. I Józef Wyżykowski , który zorganizował kurs podharcmistrzowski zwany szkołą za lasem , były to ćwiczenia w terenie wspólnie z oddziałami Jerzego Kurpińskiego. A w 1942 zorganizowano szkołę podchorążychdla harcerzy mających średnie wykształcenie .Przeszkoleni bojowo harcerze dołączyli do oddziałów partyzanckich Armii Krajowej Jerzego Kurpińskiego. Stąd też znajomość mojego taty z panami Roesslerami .
Serdecznie pozdrawiam
Pani Katarzyno, chciałam zapytać o kilka informacji jeszcze, ale na wszelki wypadek może już prywatnie, więc pozwoliłam sobie wysłać do Pani wiadomość prywatną, tutaj na portalu:)