Wiek XIX
Mikołaj Bort, 1. Zona Franciszka, 2. Zona Agnieszka.
Jego synowie Józef i Jakub
Córka Urszula
Dzieci Józefa i Franciszki Świętek: Piotr, Władysław, Jan, Wojciech, Józefa, Michalina.
Witam.
Pani Krystyno, chciała bym dla "potomnych" czyli moich wnuków stworzyć mimo mojej miernej wiedzy z genealogi, coś w rodzaju księgi rodzinnej. Zabrałam się za to późno ale jak to mówią lepiej późno niż wcale. Moi rodzice, dziadkowie i najbliższe osoby z ich pokolenia już nie żyją i niestety wiedzy o przodkach mi już nie udostępnią, Trafiłam na temat o Pani Pajęczynie Mykanowskiej i na nazwisko moich dziadków Pożarlik. Wiem, że (dziadek) ojciec mojej mamy Władysław Pożarlik ur.1900 r. pochodził z Lubojny, najprawdopodobniej jego rodzicami byli Józef i Katarzyna z domu Nowak i na tym się niestety moja wiedza o przodkach kończy.Jeżeli w Pani Pajęczynie znalazła się większa wiedza na temat rodziny Pożarlik bardzo proszę o informację i z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam
Olga Pilchowiec
Witam.
Na początek proponuję przejrzeć wyszukiwarkę nazwisk.
1. Akt nr. 262 / 1899 - par. Borowno - Lubojna - ur. Władysław Pożarlik -. s. Józefa Pożarlika i Katarzyny Nowak
2. Akt nr. 35 / 1882 - par. Borowno - Lubojna - Ślub Józefa Pożarlika s. Andrzeja Pożarlika i Domicelli Bińczyk z Katarzyną Nowak c. Franciszka Nowak i Katarzyny Jończyk
3. Akt nr. 44 / 1858 - par. Borowno - Lubojna - ur. Józef Pożarlik - s. Andrzeja Pożarlika i Domicelli Bińczyk
4. Akt nr. 140 / 1864 - par. Borowno - Lubojna - ur. Katarzyna Nowak - c. Franciszka Nowaka i Katarzyny Jończyk / Bińczyk /
Witam.
Panie Krzysztofie serdecznie dziękuję za podesłane, bardzo przydatne wiadomości. Oczywiście sprawdzę te nr aktów ale znając moje zdolnosci odczytywania wpisów w języku rosyjskim to pewnie nic z nich nie zrozumiem. A przesłane przez Pana informacje są miodem na moje serce bo już mam więcej wiadomości na temat moich przodków. Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
Olga Pilchowiec
Dzień dobry.
Szukam moich przodków - rodzina Sołtysiak i Postawa.
Stanisław --> Łukasz --> Andrzej Sołtysiak ur 1887
Franciszek --> Jan Postawa i Franciszek Góra --> Józefa Góra
Drzewo mam we fragmentach, nie mogę go scalić.
Proszę o wsparcie
Bardzo dziękuję
Piotr Sołtysiak
soltysiak@gmail.com