Dzień dobry! Gdzie Pan znalazł śluby z tego roku? Sądziłem, że te księgi spłonęły podczas wojny.
Czy mógłbym prosić o kontakt przez wiadomość prywatną?
Witam.
Ostatnio moje poszukiwania zaprowadziły mnie do par. Truskolasy. Przeglądając akta komisji woj. krakowskiego z 1791r znalazłem tam spisy: chrztów, ślubów i pogrzebów z tego roku. Śluby spisałem.
Pozdrawiam
The following user(s) said Thank You: Michał Urbaniak, Izabela Biś
Może Pan skonkretyzowac namiar by chętni mogli zajrzeć do źródłowych dokumnetów?
Faktycznie akta truskolaskie sprzed 1808 to sensacja, gratulacje.
Pozdrawiam
Danuta
Witam.
Pan Krzysztof mówi o spisie ludności województwa krakowskiego powiatu lelowskiego. Są tam wszystkie parafie wraz ze spisem chrztów, ślubów i zgonów z roku w którym nastąpił spis.
Pozdrawiam
Michał
Dodam jeszcze, że rzeczywiście jakikolwiek akt sprzed 1808r z Truskolas to rarytas. Ale zdarzają się! Np. w alegatach. Dyskutowałem tu kiedyś z poszukiwaczem z Francji, którego przodek żenił się w obecnym Świętokrzyskim z młodą z parafii Truskolasy, no i w alegatach przetrwał odpis aktu jej urodzenia.
Ostatnia4 lata 9 miesiąc temu edycja: Roman Kempa od.
The following user(s) said Thank You: Danuta Blachnicka-Łebek, Michał Urbaniak
W odpowiedzi na apel genealogów zagłębiowskich indeksuję katedrę w Sosnowcu. Wczoraj wysłałem do Geneteki ponad 4800 urodzeń z lat 1899-1901. Jest tam mnóstwo nazwisk z okolic Koziegłowy, Koziegłówki, Siewierz, Kamienica. Indeksuję dalej.
Sławek
Skąd się wzięli w Koziegłówkach Zenderowscy?
Ostatnia4 lata 9 miesiąc temu edycja: Sławomir Binczak od.
The following user(s) said Thank You: Maria Nowicka-Ruman, Michał Mugaj, Krystian Zamorowski, Krzysztof Kucharski, Michał Urbaniak, Izabela Biś, Rafał Molencki, Agnieszka Bad